Avtale om privatlån

Ring oss

22 22 44 33

Visste du at det lønner seg å inngå skriftlige låneavtaler selv om man låner av en venn eller familie? Mange tenker ikke over å avtalefeste slike lån. Slike lån inngås ofte mellom personer som har en nær personlig relasjon. Det inngår stor grad av tillit i slike avtaler. Derfor er det ekstremt viktig å sette opp en enkel avtale som regulerer lånet. Det er fordeler med avtalen for begge parter. Det minsker risikoen for långiver og styrker muligheten for tilbakebetaling. For låntager er det tydelig hva slags forventninger som ligger til grunn når det gjelder tilbakebetaling.

En annen fordel med å inngå en slik avtale er sporbarheten. Bankene har krav om å kunne spore hvor penger kommer fra. Dersom du har lånt ut penger, og etter en tid får disse tilbake, vil en avtale om privatlån hjelpe deg. Skal pengene benyttes som egenkapital for eksempel vet banken da hvor de kommer fra. Det er strenge krav til dokumentasjon i forbindelse med blant annet Hvitvaskingsloven. Det er også viktig å merke seg at private lån teller som lån dersom man nærmer seg 5-ganger egen inntekt i lån. Dette er bestemt av utlånsforskriften. Last gjerne ned vår mal for avtale om privatlån. Den er enkel å fylle ut og inneholder alt fra informasjon om rente (eller ingen rente), til nedbetalingsplan og formål med lånet.

Kontakt oss

Enkel kontakt

Hvem kan søke

  • Over 18 år
  • Kan ha variabel inntekt. Det vil si, du kan være midlertidig ansatt, ha kort eller negativ kreditthistorikk, være på arbeidsavklaringspenger (AAP), deltidsansatte, pensjonister, uføretrygd, eller at du har fått nei fra din bank. 
  • Du må ha 15% i egenkapital, eller tilleggssikkerhet i annen bolig.
    Refinansiering opptil 85% av boligens verdi.

Om lånet

  • Lån fra 100.000 – 15.000.000.
  • Rente fra 2,95%.
  • Etablering etter sakens omfang.
  • Tjenesten er gratis og uforpliktende.

Låneeksempel

Låner du 3 millioner med nominell rente på 5,95% vil du få en effektiv rente på 6,29%. Nedbetalt over 25 år vil dette utgjøre totalt 5 863 186 kr. Ditt endelige månedsbeløp kan derfor variere basert på en individuell vurdering av din søknad.

Ta kontakt for et gratis og uforpliktende møte. Vi hjelper deg gjerne med rådgivning og gjennomgang av din økonomi. 
Les her vår fullmakt og samtykkeerklæring