Bank ID og samtykkebasert
lånesøknad (SBL)

Ring oss

22 22 44 33

Hva er Bank ID?

Bank ID er Norges sikreste metode for identifisering digitalt. Tjenesten har vært tilgjengelig for norske kunder siden 2004. Det brukes av alle landets banker, det offentlige samt stadig flere virksomheter i ulike bransjer. De norske bankene har samarbeidet om å utvikle Bank ID, og det er landets banker som holde kontroll på kundene og utsteder identifiseringstjenseten til privatkundene. Vipps drifter og utvikler tjenesten. Dette er en god grunn til å benytte seg av Bank ID for legitimering på nett.

Hvor sikkert er det?

Det er veldig sikkert å benytte Bank ID så lenge man følger de retningslinjene som følger med bruk av tjenesten. Opplysninger knyttet til denne legitimeringen MÅ holdes personlige. Konsekvensen av å gi fra seg informasjon eller tilgang til BankID kan gi store konsekvenser. I utgangspunktet er man 100% ansvarlig dersom Bank ID benyttes.

Nylig har det kommet en dom som kan snu litt på dette. Den såkalte Olga-svindelen hvor svindlere har lurt til seg tilganger med Bank ID – gjerne fra eldre mennesker – har i disse dager fått litt oppmerksomhet. Banken ble i dette tilfellet dømt til å dekke tapet til offeret for svindelen. Dette på tross av at vedkommende hadde gitt fra seg opplysninger over telefon til svindlerne. Selv om offeret i denne sammenheng har fått medhold er den viktigste lærdommen her at man ALDRI skal gi fra seg passord eller koder knyttet til Bank ID – til noen.

Bank ID kan benyttes til å signere dokumenter og legitmering digitalt

Samtykkebasert lånesøknad

Bruker man tjenesten fornuftig og sikkert er den svært nyttig på mange områder. Den sørger for at du kan legitimere deg digitalt når du samhandler på nett. Mobilabonnement, lånesøknader, kundeprofiler, Posten – mulighetene er mange.

Man kan til og med benytte Bank ID til å gi bankene samtykke til å hente nødvendige opplysninger for å behandle lånesøknader. Det vil aldri være nødvendig å oppgi noen koder eller passord. Man benytter tjenesten som legitimering eller signatur for å gi samtykke til banken. Dette kalles Samtykkebasert lånesøknad eller SBL. Det foregår på den måten at banken sender deg en lenke hvor du som kunde må logge deg inn med Bank ID for å gi samtykke. Dette forenkler hele låneprosessen i stor grad. Kunden slipper å samle inn like mange dokumenter og bankene får den informasjonen de trenger på en rask og effektiv måte. Mange av bankene Vi i Bolig & Finans samarbeider med benytter seg av dette. Det er en helt trygg måte å gi banken nødvendig dokumentasjon på.

Trenger du gode råd – ta kontakt for en uforpliktende og gratis prat om din økonomi.

Les flere innlegg:

Kontakt oss

Enkel kontakt

Hvem kan søke

  • Over 18 år
  • Kan ha variabel inntekt. Det vil si, du kan være midlertidig ansatt, ha kort eller negativ kreditthistorikk, være på arbeidsavklaringspenger (AAP), deltidsansatte, pensjonister, uføretrygd, eller at du har fått nei fra din bank. 
  • Du må ha 15% i egenkapital, eller tilleggssikkerhet i annen bolig.
    Refinansiering opptil 85% av boligens verdi.

Om lånet

  • Lån fra 100.000 – 15.000.000.
  • Rente fra 2,95%.
  • Etablering etter sakens omfang.
  • Tjenesten er gratis og uforpliktende.

Låneeksempel

Låner du 3 millioner med nominell rente på 5,95% vil du få en effektiv rente på 6,29%. Nedbetalt over 25 år vil dette utgjøre totalt 5 863 186 kr. Ditt endelige månedsbeløp kan derfor variere basert på en individuell vurdering av din søknad.

Ta kontakt for et gratis og uforpliktende møte. Vi hjelper deg gjerne med rådgivning og gjennomgang av din økonomi. 
Les her vår fullmakt og samtykkeerklæring