fbpx Skip to content

Betalingsanmerkning

Å ikke betale regningene dine blir dyrt men heldigvis finnes det hjelp!

I tillegg til erstatningen du må betale til kreditor for inndrivelse av kravet, må du, dersom du ikke betaler regningene dine, også betale forsinkelsesrente. Per 1. Januar 2021 er forsinkelsesrenten på 8,00 %. Hvis lånet ditt har en høyere rente enn dette, vil denne høyere renten bli lagt til grunn for kreditors krav derfor er vi i Bolig & Finans veldig nøye med å velge den mest lønnsomme avtalen som passer din økonomi.

Betalingsanmerkningen skal slettes omgående etter at du har gjort opp for deg. En anmerkning skal som hovedregel uansett slettes etter fire år. Når fire år er gått må inkassobyrået eventuelt igangsette nye rettslige skritt dersom det skal registreres ny betalingsanmerkning.

 

Du kan lese mer om forsinkelsesrente her:

Forsinkelsesrente 2021 – Regjeringen

Når får jeg betalingsanmerkning?

Som nevnt tidligere her hvis du ikke betaler gjelden din, vil en av de største konsekvensene av dette være at du får betalingsanmerkninger. Betalingsanmerkningene blir registrert hos kredittopplysningsbyråer, og for eksempel banker ønsker i de fleste tilfeller ikke å gi deg lån dersom du har betalingsanmerkninger.

I de fleste tilfeller stammer en betalingsanmerkning fra en utestående inkassosak. For at opplysninger om deg skal kunne registreres hos et kredittopplysningsbyrå må det ha blitt tatt rettslige skritt for å inndrive kravet. I de fleste tilfeller betyr dette at inkassobyrået har sendt forliksklage til forliksrådet. Etter at inkassobyrået har tatt slike rettslige skritt, må det ha gått mist en måned før en eventuell anmerkning kan registreres.

Selv om de fleste betalingsanmerkninger stammer fra inkassosaker, kan det også være andre hendelser som ligger bak en betalingsanmerkning. Dette kan for eksempel være registrert personlig konkurs, gjeldsordning eller at du som forbruker selv har bedt om å bli sperret for kreditt. Når et kredittopplysningsbyrå mottar melding om betalingsanmerkning fra et inkassobyrå er de pålagt å varsle deg om at de har mottatt anmerkingen. Du har så 14 dagers frist på deg til å protestere på anmerkingen. Bolig & Finans har hjulpet mange kunder rundt inkasso feltet, og dette kan vi hjelpe deg også med.