Betalingsanmerkning

Ring oss

22 22 44 33

Det er dyrt å ikke betale regningene dine, men heldigvis finnes det hjelp!

Betalingsanmerkninger er dyre. I tillegg til beløpet du må betale til kreditor for inndrivelse av kravet må du også betale forsinkelsesrente. Per 1. Januar 2021 er forsinkelsesrenten på 8,00 %. Hvis lånet ditt har en høyere rente enn dette, så vil denne høyere renten bli lagt til grunn for kreditors krav. Derfor er vi i Bolig & Finans veldig nøye med å velge løsninger som passer deg og din økonomi. Det skal være bærekraftig å velge Bolig & Finans.

Når du får hjelp av Bolig & Finans til å håndtere inkassogjeld og betalingsanmerkninger gjøres gjelden opp i sin helhet og bakes inn i for eksempel boliglånet ditt. Betalingsanmerkninger skal slettes omgående når du har gjort opp for deg. Det vil si at i løpet av noen dager så skal den være ute av systemene til kredittopplysningsbyråene. En anmerkning skal som hovedregel slettes etter fire år. Etter fire år må inkassobyrået gå til nye rettslige skritt for at det skal registreres ny betalingsanmerkning. 
 
Du kan lese mer om forsinkelsesrente her:
Forsinkelsesrente 2021 – Regjeringen

Når får jeg betalingsanmerkning?

Som nevnt tidligere her, vil en av de største konsekvensene av å ikke betale gjelden sin være at man får betalingsanmerkninger. Betalingsanmerkningene blir registrert hos kredittopplysningsbyråer. Banker ønsker i de fleste tilfeller ikke å gi deg lån dersom du har betalingsanmerkninger. 

Selv om de fleste betalingsanmerkninger stammer fra inkassosaker, så kan det også være andre hendelser som ligger bak. Dette kan for eksempel være at man har måttet registrert personlig konkurs, gjeldsordning eller at man som forbruker selv har bedt om å bli sperret for kreditt. Når et kredittopplysningsbyrå mottar melding om betalingsanmerkning fra et inkassobyrå er de pålagt å varsle deg om at de har mottatt anmerkingen. Du har så 14 dager på levere en eventuell innsigelse på anmerkingen. Bolig & Finans har hjulpet mange kunder med inkasso, så dette er et felt hvor vi har mye erfaring. En av de mest vanlige løsningene er omstartslån, men vi har også andre relevante løsninger.  

Les mer om Omstartslån her.

Kontakt oss

Enkel kontakt

Hvem kan søke?

  • Over 18 år
  • Kan ha variabel inntekt. Det vil si, du kan være midlertidig ansatt, ha kort eller negativ kreditthistorikk, være på arbeidsavklaringspenger (AAP), deltidsansatte, pensjonister, uføretrygd, eller at du har fått nei fra din bank. 
  • Du må ha 15% i egenkapital, eller tilleggssikkerhet i annen bolig.
    Refinansiering opptil 85% av boligens verdi.

Om lånet

  • Lån fra 100.000 – 15.000.000.
  • Rente fra 2,95%.
  • Etablering etter sakens omfang.
  • Tjenesten er gratis og uforpliktende.

Låne eksempel

Låner du 3 millioner med nominell rente på 5,95% vil du få en effektiv rente på 6,29%. Nedbetalt over 25 år vil dette utgjøre totalt 5 863 186 kr. Ditt endelige månedsbeløp kan derfor variere basert på en individuell vurdering av din søknad.

Ta kontakt for et gratis og uforpliktende møte. Vi hjelper deg gjerne med rådgivning og gjennomgang av din økonomi. 
Les her vår fullmakt og samtykkeerklæring