Black Friday

Ring oss

22 22 44 33

Black Friday – Hva er det egentlig?

Den siste fredagen i november er det duket for varehandelens etter hvert største salgsdag. Black Friday startet som et amerikansk fenomen som inneklemt dag etter Thanksgiving som alltid er siste torsdag i november. Varehandelen i USA benyttet dagen for å sparke i gang julesesongen. Navnet kommer fra at det er dagen som snur de «røde tallene» til svarte tall i budsjettet. Senere har Black Friday blitt et globalt fenomen hvor handelsstanden sparker i gang julehandelen med det som ofte er årets største salg. Mange har utvidet fenomenet til å omfatte hele uken og enkelte til og med hele november.

Er det lureri eller er det billig?

Det er viktig å være kritisk til tilbudene som man blir servert under Black Friday-salget. Mye av det har blitt vasket ut og blitt til ordinære kampanjer med Black Friday i navnet bare. Det er mange som har meninger om hvilke tilbud som er bra, men faktum er at de aller fleste retailere satser på denne dagen. De kjøper inn tilbudsvarer i store kvanta til lavere priser for å kunne gi reelle tilbudspriser. Det å skremme forbrukere med at de blir lurt er en fin måte for aviser og «TV2 Hjelper deg» å markedsføre seg selv på. Vi er i 2021 og verden er mye mer transparent enn som så. I tillegg er forbrukerne mye smartere og har bedre verktøy for å avsløre useriøse aktører. De som lurer kundene sine, overlever ikke i denne verdenen.

Black Friday - Erdet billig eller er det lureri?

Hva bør man være obs på?

Det beste rådet man kan få i møte med Black Friday er å være kritisk. Sjekk prissammenligningstjenester som Prisjakt eller Kelkoo. Se på historikken til produktet du er ute etter. Et annet tips er å ikke kjøpe noe bare fordi det har en bra pris. Har du behov for ny TV er Black Friday dagen å kjøpe den på. Men stikkordet er hva har du behov for. Mange går i fellen og kjøper masse som de hverken har behov for eller kanskje ikke engang har lyst på – bare fordi det er billig. Det er her man blir lurt. Det er fort gjort å få overtenning og handle i vei. Vær bevisst, vit hva du skal ha og hvorfor, undersøk om det er et godt tilbud eller ikke.

Når lønner det seg å handle?

Etter Black Friday er det historisk sett litt dyrere å handle enn ellers i året. Dette varer helt til julaften. Dette gjelder mange ulike bransjer. Matvarer og typiske gave-bransjer er verstingene her. Det er viktig å være prisbevisst i denne perioden selv om det er tidspress frem mot jul. Dersom du kan vente til romjulen eller etter nyttår er sjansen stor for at du kan spare store summer. Timing har mye å si når man skal gjøre innkjøp. Det er derfor veldig fint med de verktøyene man har tilgjengelig. Prisjakt og andre sammenligningstjenester hjelper deg å navigere i prisjungelen. Samtidig kan det være lurt å merke seg de store høytidene for lave priser i varehandelen. Slutten av november og månedsskiftet desember-januar er tiden å handle på. Skal du ha TV kan det også være lønnsomt på våren når de nye modellene har kommet. Da er det gode priser på fjorårsmodellene.

Trenger du gode råd – ta kontakt for en uforpliktende og gratis prat om din økonomi.

Les flere innlegg:

Kontakt oss

Enkel kontakt

Hvem kan søke

  • Over 18 år
  • Kan ha variabel inntekt. Det vil si, du kan være midlertidig ansatt, ha kort eller negativ kreditthistorikk, være på arbeidsavklaringspenger (AAP), deltidsansatte, pensjonister, uføretrygd, eller at du har fått nei fra din bank. 
  • Du må ha 15% i egenkapital, eller tilleggssikkerhet i annen bolig.
    Refinansiering opptil 85% av boligens verdi.

Om lånet

  • Lån fra 100.000 – 15.000.000.
  • Rente fra 2,95%.
  • Etablering etter sakens omfang.
  • Tjenesten er gratis og uforpliktende.

Låneeksempel

Låner du 3 millioner med nominell rente på 5,95% vil du få en effektiv rente på 6,29%. Nedbetalt over 25 år vil dette utgjøre totalt 5 863 186 kr. Ditt endelige månedsbeløp kan derfor variere basert på en individuell vurdering av din søknad.

Ta kontakt for et gratis og uforpliktende møte. Vi hjelper deg gjerne med rådgivning og gjennomgang av din økonomi. 
Les her vår fullmakt og samtykkeerklæring