Fagblogg

Ring oss

22 22 44 33

Fagblogg

Dette er fagbloggen for deg som interesserer deg for privatøkonomi. Dyktige rådgivere i Bolig & Finans deler sin kompetanse med jevne mellomrom. Følg med her for nyttige sparetips, nyheter og annet aktuelt.

Egenkapital

Egenkapital

Egenkapital kan enkelt defineres som eiendeler minus gjeld. Eiendeler i denne sammenheng er oppsparte midler eller verdier i form av eiendom – fortrinnsvis bolig.
Formuesskatt 2022

Formuesskatt 2022

I år som i fjor kommer det endringer i Formuesskatten. Bunnfradraget økes, men verdsettelsen av eiendeler som danner grunnlaget for beskatningen endres slik at skatten økes.
Nytt år

Nytt år

Vi har lagt bak oss et meget utfordrende år for privatøkonomien til mange her til lands. Arbeidsledigheten hadde en topp, så gikk den ned i løpet av sommeren for så å skyte til værs igjen sammen med smittetallene.
Økonomisk usikkerhet

Økonomisk usikkerhet

Mange føler på en usikkerhet nå om dagen. Strenge restriksjoner, mange arbeidsplasser permitterer igjen og mange må i karantene. Samtidig hever Norges Bank renten.
Skattelistene

Skattelistene

La oss gå gjennom hele prosessen med betalingsanmerkninger. Hva skal til for å få betalingsanmerkning og hva bør du gjøre for å bli kvitt dem. Hvilke ulemper får du ved å ha betalingsanmerkning(er).
Bank ID

Bank ID

Bank ID er Norges sikreste metode for identifisering digitalt. Tjenesten har vært tilgjengelig for norske kunder siden 2004. Det brukes av alle landets banker, det offentlige samt stadig flere virksomheter i ulike bransjer.
Black Friday

Black Friday

Den siste fredagen i november er det duket for varehandelens etter hvert største salgsdag. Black Friday startet som et amerikansk fenomen som inneklemt dag etter Thanksgiving som alltid er siste torsdag i november.
Ny boligsalgslov

Ny boligsalgslov

Fra 01.01.2022 gjelder den nye Avhendingslova også omtalt som boligsalgsloven. Denne omfatter alt av boligsalg. Kort oppsummert handler loven om at det ikke lenger er mulig å selge en bolig «som den er».

Vi i Bolig & Finans er svært opptatte av privatøkonomi. Hver dag jobber vi med å hjelpe mennesker med sin private økonomi og møter i denne sammenheng mange ulike problemstillinger og utfordringer. Vi ønsker å dele den kunnskapen og kompetansen vi tilegner oss i det daglige med våre kunder. Dersom du synes temaene vi tar opp er interessante anbefaler vi vårt nyhetsbrev. Her vil vi sende ut aktuelle saker – kun når vi har noe nyttig å formidle.
Meld deg på her.

Vi er også aktive på sosiale medier. Følg oss gjerne på LinkedIn og Facebook.

Noen nyttige sider å følge med på:
Norges Bank – nyheter og hendelser
Her kan du holde deg oppdatert på endringer i styringsrenten og makroøkonomiske aktualiteter.
Forbrukerrådet
Forbrukerrådet har mange ulike infosider og tjenester som er veldig nyttig for vanlige forbrukere.
Strømpris
Her kan du sammenligne strømprisene til de ulike strømleverandørene.

Kontakt oss

Enkel kontakt

Hvem kan søke

  • Over 18 år
  • Kan ha variabel inntekt. Det vil si, du kan være midlertidig ansatt, ha kort eller negativ kreditthistorikk, være på arbeidsavklaringspenger (AAP), deltidsansatte, pensjonister, uføretrygd, eller at du har fått nei fra din bank. 
  • Du må ha 15% i egenkapital, eller tilleggssikkerhet i annen bolig.
    Refinansiering opptil 85% av boligens verdi.

Om lånet

  • Lån fra 100.000 – 15.000.000.
  • Rente fra 2,95%.
  • Etablering etter sakens omfang.
  • Tjenesten er gratis og uforpliktende.

Låneeksempel

Låner du 3 millioner med nominell rente på 5,95% vil du få en effektiv rente på 6,29%. Nedbetalt over 25 år vil dette utgjøre totalt 5 863 186 kr. Ditt endelige månedsbeløp kan derfor variere basert på en individuell vurdering av din søknad.

Ta kontakt for et gratis og uforpliktende møte. Vi hjelper deg gjerne med rådgivning og gjennomgang av din økonomi. 
Les her vår fullmakt og samtykkeerklæring