Brennhet åpning på boligmarkedet i 2021

Ring oss

22 22 44 33

Boligmarkedet øker kraftig

I 2020 steg boligprisene med oppunder ti prosent på landsbasis. Boligåret 2021 har åpnet sterkere enn normalt. Det skyldes en kombinasjon av stor etterspørsel og svært begrenset antall boliger for salg. Det har bidratt til sterk prisøkning i hele landet.  Boligprisene steg med to prosent i februar 2021 og er nå 9,7 prosent høyere enn for ett år siden. I Oslo steg boligprisene med 3,5%.

Dette kan være en gyllen mulighet for å rydde opp i privatøkonomien. På tide å rydde opp i dyre lån og kreditter. Refinansier med sikkerhet i bolig og se hvor mye du kan spare hver måned. Kontakt oss i dag, så vil en av våre dyktige medarbeidere hjelpe deg videre.

Det var en sterk oppgang i hele landet, men sterkest i Oslo. Inngangen til 2021 har vært preget av unormalt lavt tilgang til boliger til salgs. Dette gjelder hele landet og vi må tilbake til 2016 for å finne noe lignende ubalanse i markedet. 2016 endte boligprisene opp med 12,5% for Norge, og Oslo endte opp med 26 %. Den gang var en kombinasjon av svært lave renter i kjølvannet av oljepriskollapsen 2014/15 og en sterk økonomi i alle andre deler av landet enn de oljepregede områdene på Sør- og Vestlandet, den utløsende faktor bak ubalansen og boligprisstigningen. Nå er det igjen rentenivået som er drivende faktor bak situasjonen i boligmarkedet.

Selv om boligmarkedet har gjort det utrolig bra i det siste, er vi nordmenn i verdenstoppen på usikret gjeld. Tall fra en rapport Finanstilsynet publiserte i november 2020 viser at over 3,2 millioner nordmenn har usikret gjeld. For mange kan dette være muligheten å bake inn dyre lån i boliglånet. Det er på tide å ringe til banken for å se på hvilke muligheter du har. Husk å ha en åpen og ryddig dialog med banken. Uansett hva som har vært grunnen for at du har havnet i økonomisk utfordring, hjelper det å ta en prat med en ekspert.

Har du fått nei fra banken din?

Har banken din sagt nei på grunn av for mye usikret gjeld og betalingsanmerkninger? Eller har du ikke fått så mye som du ønsker.
Legg inn en uforpliktende henvendelse til oss, så vil en av våre dyktige rådgivere ta kontakt med deg.

Les også:

Boliglån
Kjøpe bolig uten egenkapital?
Ønsker du en bedre økonomi? Spar penger med disse 5 tipsene

Kontakt oss

Enkel kontakt

Hvem kan søke?

  • Over 18 år
  • Kan ha variabel inntekt. Det vil si, du kan være midlertidig ansatt, ha kort eller negativ kreditthistorikk, være på arbeidsavklaringspenger (AAP), deltidsansatte, pensjonister, uføretrygd, eller at du har fått nei fra din bank. 
  • Du må ha 15% i egenkapital, eller tilleggssikkerhet i annen bolig.
    Refinansiering opptil 85% av boligens verdi.

Om lånet

  • Lån fra 100.000 – 15.000.000.
  • Rente fra 2,95%.
  • Etablering etter sakens omfang.
  • Tjenesten er gratis og uforpliktende.

Låne eksempel

Låner du 3 millioner med nominell rente på 5,95% vil du få en effektiv rente på 6,29%. Nedbetalt over 25 år vil dette utgjøre totalt 5 863 186 kr. Ditt endelige månedsbeløp kan derfor variere basert på en individuell vurdering av din søknad.

Ta kontakt for et gratis og uforpliktende møte. Vi hjelper deg gjerne med rådgivning og gjennomgang av din økonomi. 
Les her vår fullmakt og samtykkeerklæring