Det koster ingenting!

Ring oss

22 22 44 33

Økonomien under pandemi

Covid-19 har berørt oss alle, noen positivt og andre negativt. Noen har opplevd fordelene i arbeidslivet med den økte fleksibiliteten eller opprettelsen av nye arbeidsplasser. Andre har opplevd ulempene med en ensformig og ensom hverdag på hjemmekontoret. Enkelte har i tillegg mistet jobben og kjent med på den økte belastningen med økonomisk ustabilitet oppi det hele. Alt dette tærer på den psykiske helsen til et menneske. La oss se nærmere på økonomi, som er vårt fagfelt og det vi kan og vil hjelpe deg med.

Under Covid-19 har mange fått en sterkere økonomi, fordi de har hatt den samme inntekten, men redusert forbruket sitt. Det har rett og slett ikke vært like mange muligheter til å bruke penger, blant annet på grunn av reiserestriksjoner. Tall fra Gjeldsregisteret og Finans Norge viser at omtrent 86 % av husholdningene i Norge har ingen eller små problemer med å betale en uventet ekstra utgift på 20.000 kroner. Tallene viser dessuten av flere enn før vil tåle renteøkninger på lånene sine. Altså finnes det lyspunkter når det gjelder den norske befolkningens økonomiske situasjonen under pandemien.

Det finnes likevel de som har fått en svakere økonomi under Covid-19. Arbeidsledigheten i Norge har vært rekordhøy i år og den er fortsatt svært høy. Når vi leser om de 86 % ovenfor, må vi ikke glemme at Finans Norge også rapporterer at 13 % av husholdningene i Norge ikke vil tåle en uventet ekstra utgift på 20.000 kroner. Enkelte yrkesgrupper er mer utsatte enn andre for å bli permitterte, miste jobben eller ha en ustabil inntekt. Ikke overraskende, sier disse yrkesgruppene at de ville hatt problemer med å betale den uventede ekstra utgiften på 20.000 kroner. Problemet angår altså mange mennesker. 

Vi hjelper deg

Husk at det finnes hjelp å få hos bankene og NAV. Vi i Bolig & Finans kan også hjelpe til med vår kompetanse, erfaring og nettverk av banker som vi samarbeider med. Vi er eksperter på å hjelpe folk som står i en vanskelig økonomisk situasjon. Våre rådgivere står klare for å lytte til deg for å forstå dine behov. I samarbeid med deg vil vi komme frem til en løsning som er skreddersydd deg og din situasjon. Har du havnet i en vanskelig økonomisk situasjon på grunn av Covid-19 eller av andre årsaker? Ikke utsett å ta tak i problemene. Ta kontakt med oss i Bolig & Finans. Det er gratis og uforpliktende.

Vi minner om at vi var lang og bred erfaring. Du kan ta kontakt med oss dersom du: 

 • har en god økonomi, men trenger hjelp med å få bedre oversikt. 
 • er i en anstrengt økonomisk situasjon, fordi inntektene dine ikke strekker til i hverdagen.
 • trenger hjelp til å komme over en midlertidig økonomisk kneik.  
 • har havnet i en økonomisk krise.

Har du råd til å la være? Det koster ingenting!

Les også:

Er privatøkonomien under press i korona tider?
På tide å spare penger. Spar mellom 60 000 – 90 000 kr!
Holdninger må endres!

Kontakt oss

Enkel kontakt

Hvem kan søke?

 • Over 18 år
 • Kan ha variabel inntekt. Det vil si, du kan være midlertidig ansatt, ha kort eller negativ kreditthistorikk, være på arbeidsavklaringspenger (AAP), deltidsansatte, pensjonister, uføretrygd, eller at du har fått nei fra din bank. 
 • Du må ha 15% i egenkapital, eller tilleggssikkerhet i annen bolig.
  Refinansiering opptil 85% av boligens verdi.

Om lånet

 • Lån fra 100.000 – 15.000.000.
 • Rente fra 2,95%.
 • Etablering etter sakens omfang.
 • Tjenesten er gratis og uforpliktende.

Låne eksempel

Låner du 3 millioner med nominell rente på 5,95% vil du få en effektiv rente på 6,29%. Nedbetalt over 25 år vil dette utgjøre totalt 5 863 186 kr. Ditt endelige månedsbeløp kan derfor variere basert på en individuell vurdering av din søknad.

Ta kontakt for et gratis og uforpliktende møte. Vi hjelper deg gjerne med rådgivning og gjennomgang av din økonomi. 
Les her vår fullmakt og samtykkeerklæring