fbpx Skip to content

Er privatøkonomien under press i korona tider?

Ring oss:

22 22 44 33

Koronakrisen har ført til en strøm av permitteringer. Siste tall fra NAV viser at hele 304.000 personer har søkt om dagpenger under permittering. Det er hele 10% av arbeidsstyrken til Norge. Ingen har svar på hvor lenge dette vil vare, men vedvarer dette lenge vil det gå hardt utover privatøkonomien.
Regjeringen har vedtatt flere krisepakker for å lette på økonomien til privatpersoner, men hva kan du gjøre for at du får tilbake kontrollen over økonomien?

Det første vi vil anbefale er at du skaffer deg oversikt.

Sett opp budsjett. Dette har du sikkert hørt tidligere også, men dette rådet er enda viktigere nå enn før. Finn ut hvor mye inntekter du kan forvente deg videre og hvilke utgifter du har nå. Se om det er noe du kan kutte ned på? Har du dyre kredittkort og gjeld? Har du tenkt på refinansiering? (Link til Blogg 2 nede)
Jo tidligere du setter deg inn i økonomien din, jo bedre kontroll vil du få. 

Tøffe tider vi møter, så vær forberedt på mindre inntekter.

De fleste har begynt å motta dagpenger nå. Det vil si at du kun får nå 62,4 % av inntekten du hadde tidligere. Dagpenger har ett maks begrensing på opp til 7.190 kroner i uken – som tilsvarer en årslønn på 373.880 – Vær forberedt. 

På tide med å kutte forbruket.  

De fleste av oss har sikkert noe vi kan kutte ned på. F.eks er ikke dette en tid å planlegge en reise på, hva med å avbestille reisen? Oppussing av huset kan kanskje vente? Vi er sikre på at når du lager en kostnadsbudsjett, så finner du garantert noe du kan spare penger på. 
En del utgifter er nødvendige som blant annet mat, boliglån, strøm, internett etc, men mye kan man kutte ned på. Kanskje på tide å endre butikk vanene dine? Les hvor mye du kan spare med å endre butikkvaner.

Avdragsfrihet en liten periode. 

Vurder om du kan ha en opptil 6 måneders avdragsfrihet på boliglånet. Du må være klar over at avdragsfrihet er effektivt, da du får litt mer å rutte med i måneden, men du dytter bare på kostnadene litt fram i tid for å kunne komme deg over en vanskelig periode. Som følge av korona krisen, så er bankene veldig forståelsesfulle og tilbyr kundene sine avdragsfrihet fra 3-6 måneder.

Bruk avdragsfrihetsperiode på å nedbetale dyre kredittkortgjeld.

Hvis du har nedbetalt en del av boliglånet ditt og kommet deg innenfor en behagelig belåningsgrad, det vil si at du har 60 prosent eller mindre av boligverdien i lån, så kan det lønne seg. Ta kontakt med banken din, eller oss for en uforpliktende samtale. Ring oss på 22 22 44 33

Viktigst av alt. Unngå dyre kredittkort og smålån. 

Dette er ikke tid for å ta på seg dyre kredittkort og smålån. Hvis du allerede har slike lån, prioriter å nedbetale disse. Vurder om du kan ta opp ett nytt lån med sikkerhet i bolig i stedet.

Bolig & Finans AS hjelper kunder med å rydde opp i økonomien. Vi er her for deg og din økonomi. Vi hjelper deg med å få oversikt, samle gjelden din og lage en nedbetalingsplan sammen med deg.

Vi er her for deg. 

Effektiv rente i henhold til Forbrukertilsynets retningslinjer for markedsføring av boliglån er 6,68% ved et lån på 2 millioner over 25 år, kost kr. 1.913.909, totalt kr 3.913.909

Kontakt oss

Enkel kontakt

Hvem kan søke?

  • Over 18 år.
  • Kan ha variabel inntekt. Det vil si, du kan være midlertidig ansatt, ha kort eller negativ kreditthistorikk, være på arbeidsavklaringspenger (AAP), deltidsansatte, pensjonister, uføretrygd, eller at du har fått nei fra din bank. 
  • Du må stille med minimum 15% av kjøpesum i egenkapital.

Om lånet

  • Lån fra 100.000 – 15.000.000
  • Rente fra 3,99%
  • Etablering etter sakens omfang.
  • Tjenesten er gratis og uforpliktende.

Låneeksempel

Låner du 3 millioner med nominell rente på 5,95% vil du få en effektiv rente på 6,29%. Nedbetalt over 25 år vil dette utgjøre totalt 5 863 186 kr. Ditt endelige månedsbeløp kan derfor variere basert på en individuell vurdering av din søknad.

Ta kontakt for et gratis og uforpliktende møte. Vi hjelper deg gjerne med rådgivning og gjennomgang av din økonomi. Les her vår fullmakt og samtykkeerklæring

Les flere av våre fagblogger