fbpx Skip to content

Gjeldsregisteret – få bedre oversikt over egen økonomi

Ring oss:

22 22 44 33

Er du i ferd med å søke om flere forbrukslån eller høyere kredittramme på dine kredittkort? Da bør du ta turen innom gjeldsregisteret før du setter i gang.

Gjeldsregisteret AS er et heleid selskap i EVRY-konsernet og ble satt i drift 1. juli 2019.

Hensikten med gjeldsregisteret er å forebygge gjeldsproblemer hos privatpersoner ved å gi banker og andre kredittytere mulighet til å sjekke hvor mye kreditt og forbruksgjeld en allerede har. På denne måten vil privatpersoner, med mye gjeld fra før, få hjelp til å ikke havne i en forverret situasjon.

Gjeldsregisteret består av tre typer gjeldsopplysninger; nedbetalingslån, rammekreditt og faktureringskort. Dette vil, med andre ord, si lån uten sikkerhet, forbrukslån, kredittkort og varer kjøpt på avbetaling/kreditt. Studielån, startlån til å kjøpe bolig, boliglån og billån er derimot ikke inkludert i gjeldsregisteret. Dette er lån og gjeld som du må ha kontroll på selv.

Gjeldsregisteret inneholder opplysninger som gir bankene bedre innsikt i din økonomi. Ved en kredittvurdering vil bankene inkludere både rentebærende saldo og ikke-rentebærende saldo. Enklere sagt, betyr dette at kredittrammen du har på dine kort, samt alle dine ubrukte kredittkort, vil telles som gjeld. Dette vil videre være avgjørende for hvor mye du som privatperson kan få i lån.

Kvitt deg med kredittkort du ikke trenger

Vi i Bolig & Finans AS anbefaler at du går gjennom det du har av eventuelle kredittkort for å se hvilke kort du benytter deg av og hvilke du faktisk kan klare deg uten. Kvitt deg med alle kredittkort som du ikke bruker og tenk nøye over hvilken kredittramme du har behov for å ha. Har du funnet kredittkort som du ønsker å kvitte deg med, blir neste steg å kontakte banken eller utstederen av kortet og si opp avtalen. Det holder ikke å kun klippe kortet i to! Så snart avtalen er sagt opp, vil den fjernes hos gjeldsregisteret, da informasjonen der oppdateres jevnlig.

Samle kredittkortene i ett lån

Det er veldig dumt å skaffe seg for mye gjeld. Derfor er det verdt å nevne at dersom du har noen kort som har noe gjeld kan det være greit å samle disse i ett lån, slik at du ikke betaler mer enn du må på denne gjelden. Her hos oss, i Bolig & Finans AS, kan vi hjelpe deg med akkurat dette, i tillegg til at du enkelt kan søke om et lite lån, et mellomstort lån eller et stort lån. Vi vil bruke vår ekspertise, nettverk og kompetanse til å utarbeide og formidle din lånesøknad til våre samarbeidsbanker.

Se på gjeldsregisteret som en mulighet til å få bedre oversikt og mer kontroll over din egen gjeldssituasjon, slik at du ved behov kan legge en nedbetalingsplan og rydde opp økonomien din!

Låneeksempel

Låner du 3 millioner med nominell rente på 5,95% vil du få en effektiv rente på 6,29%. Nedbetalt over 25 år vil dette utgjøre totalt 5 863 186 kr.
Ditt endelige månedsbeløp kan derfor variere basert på en individuell vurdering av din søknad.

Kontakt oss

Enkel kontakt

Hvem kan søke?

  • Over 18 år.
  • Kan ha variabel inntekt. Det vil si, du kan være midlertidig ansatt, ha kort eller negativ kreditthistorikk, være på arbeidsavklaringspenger (AAP), deltidsansatte, pensjonister, uføretrygd, eller at du har fått nei fra din bank. 
  • Du må stille med minimum 15% av kjøpesum i egenkapital.

Om lånet

  • Lån fra 100.000 – 15.000.000
  • Rente fra 3,99%
  • Etablering etter sakens omfang.
  • Tjenesten er gratis og uforpliktende.

Låneeksempel

Låner du 3 millioner med nominell rente på 5,95% vil du få en effektiv rente på 6,29%. Nedbetalt over 25 år vil dette utgjøre totalt 5 863 186 kr. Ditt endelige månedsbeløp kan derfor variere basert på en individuell vurdering av din søknad.

Ta kontakt for et gratis og uforpliktende møte. Vi hjelper deg gjerne med rådgivning og gjennomgang av din økonomi. Les her vår fullmakt og samtykkeerklæring

Les flere av våre fagblogger