Hvilken eiendomsmegler
bør jeg velge?

Ring oss

22 22 44 33

Trenger jeg eiendomsmegler?

Det er mye å tenke på når man skal selge bolig. Noe av det viktigste er valg av eiendomsmegler. De siste årene har det også dukket opp alternativer som gjør at man kan gjennomføre salg av bolig uten eiendomsmegler. Tjenester som Samsolgt fra DNB og Propr har tatt markedet med storm og har forenklet salgsprosessen for mange. Det betyr jo at man må ta på seg jobben med å style boligen og markedsføre den for å tiltrekke seg folk til visning selv. Men man sparer de utgifter man får ved å bruke eiendomsmegler.

Hvilken modell er best?

Er det verdt å betale opp mot 100 000 avhengig av boligen for å få hjelp til å selge? Faktum er at i mange tilfeller er det mer enn verdt det. Man kan snuble kraftig hvis man ikke vet hva man holder på med i et boligsalg. Dårlige bilder og for lite distribusjon kan hindre deg i å få den ene ekstra personen på visning som sparker i gang en budrunde i stedet for ett bud. Det viktigste er ikke å nå de som vet at de skal ha en bolig akkurat i ditt område. De finner frem uansett. De man skal nå ut til er de som er på leting etter en bolig i din prisklasse og ca det området. Dette er boligkjøperne som surfer på Finn.no etter en bolig som tiltaler dem.

Annonsen blir i denne sammenheng viktig. Gode bilder, gjennomtenkt styling og innbydende presentasjon er forskjellen mellom 2 og 12 på visning. Det har også mye å si for betalingsvilligheten til boligkjøperne. Annonsen skal trekke folk på visning og stylingen på visningen skal inspirere og løfte potensialet til boligen. Dette er noe eiendomsmeglere kan ut og inn – basert på erfaring og kompetanse.

Hvilken eiendomsmegler skal man velge?

Hvilken eiendomsmegler bør jeg velge?

Det man får ved å velge en god megler er en trygghet og bistand fra en profesjonell. Det beste rådet når man skal velge megler er å snakke med flere. De beste meglerne har god kjennskap til nærområdet, lang erfaring og har fingeren på pulsen i markedet. De vet at det blir lagt ut en tilsvarende bolig som din i nabolaget uken etter du skal ha visning – de har oversikt og kan gi gode råd deretter. Når det gjelder pris er det mulig å forhandle på denne. Det er ikke store forskjeller mellom prisene de ulike meglerne tar, men snakker du med 3-4 ulike bør de kunne matche laveste tilbud. En fallgruve man kan havne i er å bli fristet av en prisantydning eller e-takst. Det er ikke nødvendigvis den megleren som lover deg høyest pris som er den beste. Gjør undersøkelser på forhånd.

Det er viktig å ha en sunn skepsis i alle avtaler man gjør. Samtidig bør man ha i mente at i 2021 er alt veldig transparent. Ingen seriøse aktører overlever ved å lure kundene sine. Det vil bare føre til at de ikke får flere kunder til slutt. Sosiale medier og omtaler i offentligheten gir en slags justis og sørger for at man kan stort sett være trygg på valgene man tar – så lenge man gjør research først. Sjekk nettsider, sosiale medier, omtaler og gjerne kundeanmeldelser før du tar endelig beslutning.

Et siste tips er å benytte sammenligningstjenester. Her er en tjeneste som hjelper deg med beslutningen om hvilken eiendomsmegler du bør velge.

Trenger du gode råd – ta kontakt for en uforpliktende og gratis prat om din økonomi.

Les flere innlegg:

Kontakt oss

Enkel kontakt

Hvem kan søke

  • Over 18 år
  • Kan ha variabel inntekt. Det vil si, du kan være midlertidig ansatt, ha kort eller negativ kreditthistorikk, være på arbeidsavklaringspenger (AAP), deltidsansatte, pensjonister, uføretrygd, eller at du har fått nei fra din bank. 
  • Du må ha 15% i egenkapital, eller tilleggssikkerhet i annen bolig.
    Refinansiering opptil 85% av boligens verdi.

Om lånet

  • Lån fra 100.000 – 15.000.000.
  • Rente fra 2,95%.
  • Etablering etter sakens omfang.
  • Tjenesten er gratis og uforpliktende.

Låneeksempel

Låner du 3 millioner med nominell rente på 5,95% vil du få en effektiv rente på 6,29%. Nedbetalt over 25 år vil dette utgjøre totalt 5 863 186 kr. Ditt endelige månedsbeløp kan derfor variere basert på en individuell vurdering av din søknad.

Ta kontakt for et gratis og uforpliktende møte. Vi hjelper deg gjerne med rådgivning og gjennomgang av din økonomi. 
Les her vår fullmakt og samtykkeerklæring