Hvorfor bør du
refinansiere nå?

Ring oss

22 22 44 33

Hvorfor bør du refinansiere smålån og kredittkort nå?

Pandemien har lært oss mye. Mange har havnet i en helt annen økonomisk situasjon enn de var i for 1,5 år siden. Noen har økt gjelden sin, mens andre har redusert forbruket sitt. Det eneste som har vært noenlunde normalt i denne tiden er økningen i boligprisene. Globale hendelser og fenomener har påvirket oss i mange aspekter – fra frakt på importvarer til priser på trevirke og drivstoff. Vi har blitt bortskjemte med ekstremt lav rente på boliglån. Samtidig har mange blitt permitterte eller i verste fall blitt arbeidsledige som følge av pandemien.

Økte utgifter

I tillegg til pandemien er det andre globale fenomener som påvirker lommeboken. Det har vært lite nedbør de siste månedene som har medført ekstremt høye strømpriser. Drivstoff er blitt rekorddyrt på grunn av oljemarkedet. Selv de som skal pusse opp påvirkes av priser på trelast globalt. Alt fra skogbranner til barkebiller har drevet prisene på nordmenns verandaer og plattinger i været. Alt dette går ut over kjøpekraften til nordmenn. Da er det en god ide å spare penger der en kan.

Les mer om trusler mot privatøkonomien her.

Dyr gjeld og kreditt

Mange har pådratt seg høy gjeld for å få endene til å møtes under disse tøffe tidene. Nå er det på tide å ta grep. renter og gebyrer på disse lånene i seg selv er grunn nok til å gjøre noe med det. La oss se på et eksempel. En husholdning har pådratt seg totalt 300 000 i forbruks og kredittgjeld det siste året. Gjelden er kanskje fordelt over 4 kredittkort og ett forbrukslån. Da har man gjerne kostnader i form av månedlige gebyrer for fakturering, høy rente og 4 ulike kreditorer å håndtere. Ved å refinansiere disse kredittkortene og forbrukslånene vil man kunne bake de inn i boliglånet. Da får man bedre oversikt over rentemarkedet. Samtidig blir gjelden betydelig billigere å betjene. Kredittkortrenter ligger ofte på rundt 20%, forbrukslån mellom 8% og 15% i snitt, mens boliglån ligger betydelig lavere. Refinansiering med sikkerhet i bolig kan gi enorme besparelser.

Image

Boligprisene

Det har blitt populært med bolig utenfor storbyene – noe som kan ha bidratt til å heve boligprisene. Ifølge Eiendom Norge har boligprisene de siste 12 månedene gått opp med 8 %. En slik prisøkning vil bidra til at du har mer å gå på i boliglånet ditt. Man har muligheten til å belåne boligen sin med 85% av boligverdien. Øker boligverdien gir dette også muligheter for å øke lånet. Dette gir et godt utgangspunkt for refinansiering med sikkerhet i bolig.

Hvordan kan jeg refinansiere?

Undersøk med ulike lokale eiendomsmeglere om muligheten for en e-takst. Det kan hende at du må betale for dette, men sjekk med flere meglere for å sikre best pris. Da får du en verdivurdering av boligen som kan benyttes til søknaden om refinansiering. Sjekk din totale gjeld i Gjeldsregisteret og last ned rapporten.

Ta kontakt med oss slik at vi kan hjelpe deg med å finne det beste alternativet for deg. Vi hjelper deg med hele søknadsprosessen – 100% kostnadsfritt og uforpliktende.

Les flere innlegg:

Kontakt oss

Enkel kontakt

Hvem kan søke

  • Over 18 år
  • Kan ha variabel inntekt. Det vil si, du kan være midlertidig ansatt, ha kort eller negativ kreditthistorikk, være på arbeidsavklaringspenger (AAP), deltidsansatte, pensjonister, uføretrygd, eller at du har fått nei fra din bank. 
  • Du må ha 15% i egenkapital, eller tilleggssikkerhet i annen bolig.
    Refinansiering opptil 85% av boligens verdi.

Om lånet

  • Lån fra 100.000 – 15.000.000.
  • Rente fra 2,95%.
  • Etablering etter sakens omfang.
  • Tjenesten er gratis og uforpliktende.

Låneeksempel

Låner du 3 millioner med nominell rente på 5,95% vil du få en effektiv rente på 6,29%. Nedbetalt over 25 år vil dette utgjøre totalt 5 863 186 kr. Ditt endelige månedsbeløp kan derfor variere basert på en individuell vurdering av din søknad.

Ta kontakt for et gratis og uforpliktende møte. Vi hjelper deg gjerne med rådgivning og gjennomgang av din økonomi. 
Les her vår fullmakt og samtykkeerklæring