Kjøpe bolig uten egenkapital?

Ring oss

22 22 44 33

Dagens boligmarked

Dagens boligmarked er brennhett og viser ingen tegn til å kjøle seg ned med det første. Samtidig øker kostander og utgifter for hvert år. De fleste har derfor ikke kapasitet til spare flere tusen kroner i måneden til egenkapital. Den gode nyheten er at det finnes alternative veier inn på boligmarkedet. 

Et alternativ er å få hjelp fra familie eller venner. Hvis du har familie eller venner som eier bolig kan de, hvis de er villige, stille som kausjonist for deg. Det vil si at de stiller sin bolig som sikkerhet for at du skal få innvilget ditt boliglån. Kausjonisten er dermed økonomisk ansvarlig for hele eller deler av boliglånet ditt. 
 
Mange har av ulike årsaker ikke tilgang til en kausjonist og begrensede muligheter til å spare på inntekten. Du kan være alt fra en eneforsørger til en person med nedsatt funksjonsevne. Det finnes et alternativ for deg også! Det er mulig å få kjøpe bolig uten egenkapital. Staten kan nemlig hjelpe deg med noe som heter startlån, gitt at du oppfyller visse kriterier, og kan brukes til din egenkapital. 

Her har du liten oversikt over hvem som kan få lån fra Husbanken.
Hvis du er en av de heldige som har arvet etter foreldre eller andre slektninger, er det verdt å vite at også arv åpner for alternativer når det kommer til manglende egenkapital. Ja, arv er for flere et vanskelig tema å forholde seg til, men hvis du ser etter bolig kan det være viktig å vurdere. 
 
Ring oss i dag for en uforpliktende og gratis samtale. Vi har mange banker som er villige til å hjelpe deg. Kontakt en av våre dyktige rådgivere. 

Les også:

Kontakt oss

Enkel kontakt

Hvem kan søke?

  • Over 18 år
  • Kan ha variabel inntekt. Det vil si, du kan være midlertidig ansatt, ha kort eller negativ kreditthistorikk, være på arbeidsavklaringspenger (AAP), deltidsansatte, pensjonister, uføretrygd, eller at du har fått nei fra din bank. 
  • Du må ha 15% i egenkapital, eller tilleggssikkerhet i annen bolig.
    Refinansiering opptil 85% av boligens verdi.

Om lånet

  • Lån fra 100.000 – 15.000.000.
  • Rente fra 2,95%.
  • Etablering etter sakens omfang.
  • Tjenesten er gratis og uforpliktende.

Låne eksempel

Låner du 3 millioner med nominell rente på 5,95% vil du få en effektiv rente på 6,29%. Nedbetalt over 25 år vil dette utgjøre totalt 5 863 186 kr. Ditt endelige månedsbeløp kan derfor variere basert på en individuell vurdering av din søknad.

Ta kontakt for et gratis og uforpliktende møte. Vi hjelper deg gjerne med rådgivning og gjennomgang av din økonomi. 
Les her vår fullmakt og samtykkeerklæring