Nordmenns inkassogjeld

Ring oss

22 22 44 33

Inkassogjeld nådd historisk høyde

Ifølge Finanstilsynet skyldte nordmenn 114 milliarder i inkassogjeld ved utgangen av 2020. Det ble et historisk øyeblikk da gjelden bikket 100 milliarder i september 2019. Det var første gangen nordmenn skyldte så mye penger til kreditorer. På daværende tidspunkt håpet Finanstilsynets sjefsøkonom at trenden ville snu, men tallene i dag gir ingen grunn til optimisme om at trenden vil snu. Gjelden til nordmenn har hatt en økning på 14 %.  

Inkassoselskapenes totale fordringsmasse til inndrivning har økt kontinuerlig gjennom dette tiåret – fra 64,4 milliarder kroner i 2010, til å nå å passere det historiske tresifrede milliardbeløpet. Les mer om statistikk for inkasso. 

I løpet av koronakrisen har antall inkassosaker sunket, men til gjengjeld er sakene som kommer inn større og større. Kombinasjonen av inkassogjeld, rekordhøye forbrukslån og kredittkortgjeld, representerer en stor utfordring for Finanstilsynets og Norges økonomi.  

Vi i Bolig & Finans ser gang på gang at folk venter med å refinansiere gjelden sin til situasjonen har nådd bristepunktet. Ikke vent til din situasjon når bristepunktet. Ta kontakt med oss i Bolig & Finans, så prøver vi å finne en løsning sammen. 

Les også:

Inkassolån
På tide å spare penger. Spar mellom 60 000 – 90 000 kr!
Holdninger må endres!

Kontakt oss

Enkel kontakt

Hvem kan søke?

  • Over 18 år
  • Kan ha variabel inntekt. Det vil si, du kan være midlertidig ansatt, ha kort eller negativ kreditthistorikk, være på arbeidsavklaringspenger (AAP), deltidsansatte, pensjonister, uføretrygd, eller at du har fått nei fra din bank. 
  • Du må ha 15% i egenkapital, eller tilleggssikkerhet i annen bolig.
    Refinansiering opptil 85% av boligens verdi.

Om lånet

  • Lån fra 100.000 – 15.000.000.
  • Rente fra 2,95%.
  • Etablering etter sakens omfang.
  • Tjenesten er gratis og uforpliktende.

Låne eksempel

Låner du 3 millioner med nominell rente på 5,95% vil du få en effektiv rente på 6,29%. Nedbetalt over 25 år vil dette utgjøre totalt 5 863 186 kr. Ditt endelige månedsbeløp kan derfor variere basert på en individuell vurdering av din søknad.

Ta kontakt for et gratis og uforpliktende møte. Vi hjelper deg gjerne med rådgivning og gjennomgang av din økonomi. 
Les her vår fullmakt og samtykkeerklæring