fbpx Skip to content

Nordmenns inkassogjeld

Ring oss:

22 22 44 33

Inkassogjeld nådd historisk høyde

Ifølge Finanstilsynet skyldte nordmenn 114 milliarder i inkassogjeld ved utgangen av 2020. Det ble et historisk øyeblikk da gjelden bikket 100 milliarder i september 2019. Det var første gangen nordmenn skyldte så mye penger til kreditorer. På daværende tidspunkt håpet Finanstilsynets sjefsøkonom at trenden ville snu, men tallene i dag gir ingen grunn til optimisme om at trenden vil snu. Gjelden til nordmenn har hatt en økning på 14 %.  

Inkassoselskapenes totale fordringsmasse til inndrivning har økt kontinuerlig gjennom dette tiåret – fra 64,4 milliarder kroner i 2010, til å nå å passere det historiske tresifrede milliardbeløpet. Les mer om statistikk for inkasso. 

I løpet av koronakrisen har antall inkassosaker sunket, men til gjengjeld er sakene som kommer inn større og større. Kombinasjonen av inkassogjeld, rekordhøye forbrukslån og kredittkortgjeld, representerer en stor utfordring for Finanstilsynet og Norges økonomi.  

Vi i Bolig & Finans ser gang på gang at folk venter med å refinansiere gjelden sin til situasjonen har nådd bristepunktet. Ikke vent til din situasjon når bristepunktet. Ta kontakt med oss i Bolig & Finans, så prøver vi å finne en løsning sammen. 

Les også hvordan du kan spare mellom 60 000 – 90 000 kr. 

Låneeksempel

Låner du 3 millioner med nominell rente på 5,95% vil du få en effektiv rente på 6,29%. Nedbetalt over 25 år vil dette utgjøre totalt 5 863 186 kr.
Ditt endelige månedsbeløp kan derfor variere basert på en individuell vurdering av din søknad.

Kontakt oss

Enkel kontakt

Hvem kan søke?

  • Over 18 år.
  • Fast inntekt.
  • Kan ikke ha betalingsanmerkninger, inkasso eller være på gjeldsordning.
  • Må kunne stille opp med 15% egenkapital eller en annen eiendom som tilleggssikkerhet.
  • 25% egenkapital ved kjøp av sekundærbolig utenfor Oslo, 40% i Oslo.
    Nedbetalingstid 1 – 30 år.

Om lånet

  • Rente fra 1,50%
  • Tjenesten betales av kunden ved innvilget finansiering.
  • Pris blir satt individuell etter sakens omfang, som vi tar 2 % i etablering honorar av innvilget finansieringstilbud.

Låneeksempel

Låner du 3 millioner med nominell rente på 5,95% vil du få en effektiv rente på 6,29%. Nedbetalt over 25 år vil dette utgjøre totalt 5 863 186 kr. Ditt endelige månedsbeløp kan derfor variere basert på en individuell vurdering av din søknad.

Ta kontakt for et gratis og uforpliktende møte. Vi hjelper deg gjerne med rådgivning og gjennomgang av din økonomi. Les her vår fullmakt og samtykkeerklæring

Les flere av våre fagblogger