Nytt år – nye muligheter

Ring oss

22 22 44 33

Vi har lagt bak oss et meget utfordrende år for privatøkonomien til mange her til lands. Arbeidsledigheten hadde en topp, så gikk den ned i løpet av sommeren for så å skyte til værs igjen sammen med smittetallene. Boligprisene har gått opp for så å stoppe opp. Renten har økt flere ganger. Strømprisene har gått amok. Prisen på ulike importvarer har skutt i været. Alt dette har hatt en ganske heftig påvirkning på økonomien.

Nytt år – nye regler

Det er alltid knyttet spenning til nye lover og regler når man passerer inn i et nytt år. I år er mange spente på boligsalgsloven som legger mye mer betydning i tilstandsrapporten ved salg av bolig. EN ting er kravet til grundighet i selve rapporten. Vel så viktig er det for kjøper å sette seg godt inn i hele rapporten. Enhver feil som er nevnt der vil man selv ha ansvar for og ikke selgende part. Les mer om den nye avhendingsloven her.

Nytt år – Nye skatteregler

Flere endringer i skatteloven trer i kraft nå. En av de som vil påvirke mange er endringen i beskatningen av elbil som firmabil. Tidligere baserte man fordelsbeskatningen på 60% av verdien til bilen. Dette er nå endret til å basere seg på 80% av bilens verdi. Dette er viktig å ta høyde for når skatten skal beregnes. Det kan lønne seg å sjekke om man betaler nok forhåndsskatt for å unngå restskatt neste sommer. Flere endringer finner du her.

Nytt år – nye vaner

Med det nye året i gang så er det en god mulighet til å ta tak i egen økonomi og gjøre de grepene man kan for å ruste seg for tiden som kommer. Høstens prisutvikling på strøm ser ikke ut til å avta. Renten er spådd å øke. Boligprisene er spådd å flate ut. Arbeidsledigheten og usikkerheten rundt pandemien fortsetter en tid fremover. Alt dette vil gjøre noe med den generelle kjøpekraften til folk flest og kan påvirke privatøkonomien.

Dette kan være tiden for å refinansiere dyr gjeld og ta tilbake kontrollen på økonomien. Mange fortsetter å betale alt for mye på usikret gjeld uten å vurdere muligheten for å refinansiere. Dette kan bli dyrt selv om man har råd til det. Det er et valg man må ta. Skal jeg betale alt for høye renter til kredittselskapene? Eller skal jeg undersøke muligheten for å redusere denne utgiften og samle det til ett lån? Les mer om refinansiering her.

Dersom du tar aktivt grep om økonomien din vil du automatisk føle litt mindre stress og usikkerhet. Du får oversikt og forutsigbarhet og kan gjøre justeringer om nødvendig. Økonomisk stress er usunt og vi i Bolig & Finans vil gjøre det vi kan for å bistå. Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat om din økonomi.

Kontakt oss

Enkel kontakt

Hvem kan søke

  • Over 18 år
  • Kan ha variabel inntekt. Det vil si, du kan være midlertidig ansatt, ha kort eller negativ kreditthistorikk, være på arbeidsavklaringspenger (AAP), deltidsansatte, pensjonister, uføretrygd, eller at du har fått nei fra din bank. 
  • Du må ha 15% i egenkapital, eller tilleggssikkerhet i annen bolig.
    Refinansiering opptil 85% av boligens verdi.

Om lånet

  • Lån fra 100.000 – 15.000.000.
  • Rente fra 2,95%.
  • Etablering etter sakens omfang.
  • Tjenesten er gratis og uforpliktende.

Låneeksempel

Låner du 3 millioner med nominell rente på 5,95% vil du få en effektiv rente på 6,29%. Nedbetalt over 25 år vil dette utgjøre totalt 5 863 186 kr. Ditt endelige månedsbeløp kan derfor variere basert på en individuell vurdering av din søknad.

Ta kontakt for et gratis og uforpliktende møte. Vi hjelper deg gjerne med rådgivning og gjennomgang av din økonomi. 
Les her vår fullmakt og samtykkeerklæring