Unngå økonomisk
usikkerhet

Ring oss

22 22 44 33

Mange føler på en usikkerhet nå om dagen. Strenge restriksjoner, mange arbeidsplasser permitterer igjen og mange må i karantene. Samtidig hever Norges Bank renten. Det var av mange spådd at renten skulle forbli som den var grunnet Omikron og strømpriser. En renteheving kan likevel være positivt for det norske samfunn. Kronen styrkes, og det kan stimulere til en sunnere nasjonal økonomi. Det kan derimot ha noen konsekvenser på oss vanlige forbrukere – som økonomisk usikkerhet.

Dersom bankene følger på med å heve boliglånsrenten vil dette kunne ha noen økonomiske konsekvenser. Mange husstander vil da få høyere månedlige utgifter. Da er det noen grep man kan ta.

Få oversikt

Start med å få oversikt over gjelden din. Noter deg saldo på boliglån, nedbetalingslån, forbruksgjeld og kredittkort. Dette finner du i nettbank og i Gjeldsregisteret. Få med deg renter og termingebyr også. Dette er viktig informasjon hvis du ønsker å få oversikt over faste utgifter og kanskje vil gjøre grep for å redusere disse. Det er en fin måte å unngå økonomisk usikkerhet.

Oppdater verdivurdering på boligen

Ta kontakt med en lokal eiendomsmegler og be om en e-takst på din bolig. Dette er ofte gratis, men dersom man bor veldig usentralt hender det at meglerne tar betalt for tjenesten. Det kan være verdt å investere i dersom det er lenge siden man har oppdatert banken på verdien.

Vurder refinansiering av dyre smålån

Dersom du har kredittkort og forbrukslån lønner det seg å bake disse inn i boliglånet. Utgiftene vil kuttes betraktelig dersom du gjør et slikt grep. Rentekostnadene er en brøkdel av det et kredittkort ligger på for eksempel. Når man i tillegg tar med termingebyret på rundt 50 kroner per lån/kort så blir det en del å spare hver eneste måned. I tillegg får man god oversikt over egen gjeld og man betaler ett fast beløp en gang pr måned. Refinansiering kan vi hjelpe deg med. Legg inn en søknad her så hjelper vi deg med å finne beste løsning.

Avdragsfrihet

Å søke om avdragsfrihet på boliglånet kan også være et grep for å komme seg gjennom en tøff økonomisk periode. De aller fleste banker er behjelpelige med dette – spesielt i disse dager. Banken taper ikke noe på det, og slipper at du som kunde ender opp med å måtte misligholde lånet. Det kan koste noe mer i den totale levetiden på lånet, men det er bedre enn alternativet – økonomisk usikkerhet.

Sett opp budsjett

Sett opp budsjett for husstanden. Ta høyde for strømprisene som er høyere enn vanlig, renten som stiger og tiltakene ellers som innebærer mer tid hjemme. Det betyr ofte mer mat, drikke og strømforbruk. I en vanlig hverdag hvor man er på jobb store deler av dagen kan en del av utgiftene være dekt av arbeidsgiver – som for eksempel kaffe, lunsj med mer. Benytt gjerne vår mal for privatbudsjett for å få oversikt.

Dersom du tar aktivt grep om økonomien din vil du automatisk føle litt mindre stress og usikkerhet. Du får oversikt og forutsigbarhet og kan gjøre justeringer om nødvendig. Økonomisk stress er usunt og vi i Bolig & Finans vil gjøre det vi kan for å bistå. Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat om din økonomi.

Og husk – alt blir bra.

Kontakt oss

Enkel kontakt

Hvem kan søke

  • Over 18 år
  • Kan ha variabel inntekt. Det vil si, du kan være midlertidig ansatt, ha kort eller negativ kreditthistorikk, være på arbeidsavklaringspenger (AAP), deltidsansatte, pensjonister, uføretrygd, eller at du har fått nei fra din bank. 
  • Du må ha 15% i egenkapital, eller tilleggssikkerhet i annen bolig.
    Refinansiering opptil 85% av boligens verdi.

Om lånet

  • Lån fra 100.000 – 15.000.000.
  • Rente fra 2,95%.
  • Etablering etter sakens omfang.
  • Tjenesten er gratis og uforpliktende.

Låneeksempel

Låner du 3 millioner med nominell rente på 5,95% vil du få en effektiv rente på 6,29%. Nedbetalt over 25 år vil dette utgjøre totalt 5 863 186 kr. Ditt endelige månedsbeløp kan derfor variere basert på en individuell vurdering av din søknad.

Ta kontakt for et gratis og uforpliktende møte. Vi hjelper deg gjerne med rådgivning og gjennomgang av din økonomi. 
Les her vår fullmakt og samtykkeerklæring