Er oppussing en
god investering?

Ring oss

22 22 44 33

Kan man se på oppussing som en god investering?

Vi har tidligere skrevet om nordmenns trang til oppussing av boligene sine. Nordmenn bruker om lag 100 milliarder kroner årlig på oppussing. Dette blir enorme summer over tid. Vi har blitt vant til behagelige levekår her på berget og det har blitt mer og mer vanlig å pusse opp ofte.
Foruten å male overflater er de vanligste oppgraderingene på bad eller kjøkken. Dette er også meget kostbare rom å pusse opp. Totalrenovering av bad kan koste flere hundre tusen kroner. Det samme gjelder kjøkken. Mange benytter ulike former for kreditter for å finansiere slike prosjekter. Fordelen med å gjøre oppgraderinger som bad, kjøkken, tak eller lignende er at det kan skape en verdiøkning på boligen.

Gir det avkastning?

Dersom du ønsker avkastning på investeringen det er med oppussing er det noen fallgruver å unngå. Det er forbundet risiko med å pusse opp de dyreste rommene. Man kan nå langt med enkle kosmetiske grep også. Spørsmålet er hva formålet er med oppussingen. Dersom du skal selge boligen er de små detaljene meget verdifulle. Å bytte knotter på kjøkkenskapene kan gi det ene ekstra budet som trengs. Da vil en liten innsats gi stor avkastning og oppussing kan bli en god investering.

Å flytte kjøkkenet kan gi en solid verdiøkning i mindre boliger. Mange velger å flytte kjøkkenet inn i en stue og lage en åpen løsning. Ved å gjøre dette har man kanskje mulighet for å lage et ekstra soverom.

I større boliger er det andre tiltak som kan øke verdien. Her kan det være tak, vindu, elektrisk anlegg, drenering eller rør som gir mest verdiøkning. Dersom du ønsker å sette i gang med et slikt prosjekt er det viktig å benytte fagfolk og få det dokumentert.

Så kommer tiden da man skal få avkastning på investeringen. Dersom man skal selge eller refinansiere er det uansett viktig å få en oppdatert verdivurdering. Eiendomsmeglere kan hjelpe til med dette i form av en e-takst. Dette er som regel gratis dersom man skal selge bolig. Noen ganger tar meglere betalt for tjenesten.

Image

Verdivurdering og e-takst

En e-takst er et dokument eiendomsmegleren setter opp. Det inneholder en verdivurdering av boligen basert på tilstand, markedet og attraktivitet på området. Megleren kommer da til boligen og ser på standarden og tar gjerne noen bilder. Fortrinnsvis av bad, kjøkken og fasade. Denne vurderingen vil da danne grunnlaget for muligheten for refinansiering eller prisantydning ved salg.

Refinansiering

Dersom refinansiering er aktuelt vil banken ha informasjon om hva som har blitt gjort siden sist. Dette er en viktig årsak til at man må ha dokumentasjon på arbeidet som utføres. I tillegg er det viktig for bankene å få rede på hvor pengene til oppussingen kommer fra. Dette er et ledd i kampen mot hvitvasking av penger. Les mer om hvitvaskingsloven her. Dette har blitt et viktig tema i samfunnet generelt. Alle aktører som driver i bank-, finans- og eiendom har fått veldig strenge regler å forholde seg til. Selv Norsk Tipping har begynt å ta tak i problematikken og får omtale for det i media om dagen.

Dersom du har behov for hjelp til å finansiere oppussingsprosjektet kan du søke her og få et kostnadsfritt og uforpliktende tilbud om oppussingslån med sikkerhet i din bolig.

Les flere innlegg:

Kontakt oss

Enkel kontakt

Hvem kan søke

  • Over 18 år
  • Kan ha variabel inntekt. Det vil si, du kan være midlertidig ansatt, ha kort eller negativ kreditthistorikk, være på arbeidsavklaringspenger (AAP), deltidsansatte, pensjonister, uføretrygd, eller at du har fått nei fra din bank. 
  • Du må ha 15% i egenkapital, eller tilleggssikkerhet i annen bolig.
    Refinansiering opptil 85% av boligens verdi.

Om lånet

  • Lån fra 100.000 – 15.000.000.
  • Rente fra 2,95%.
  • Etablering etter sakens omfang.
  • Tjenesten er gratis og uforpliktende.

Låneeksempel

Låner du 3 millioner med nominell rente på 5,95% vil du få en effektiv rente på 6,29%. Nedbetalt over 25 år vil dette utgjøre totalt 5 863 186 kr. Ditt endelige månedsbeløp kan derfor variere basert på en individuell vurdering av din søknad.

Ta kontakt for et gratis og uforpliktende møte. Vi hjelper deg gjerne med rådgivning og gjennomgang av din økonomi. 
Les her vår fullmakt og samtykkeerklæring