Ordliste

Ring oss:

22 22 44 33

Periodisk nedbetaling av gjeld.

Også kalt avtalagiro. Betaling av regelmessige regninger kan trekkes automatisk fra bankkontoen din med autoegiro. Du må selv gi ditt samtykke, enten via en blankett eller digitalt i nettbanken din.

Betalingsanmerkning er en oppføring i et kredittopplysningsregister om at et firma eller en person er registrert med en ubetalt fordring mot seg, og er derfor å anse som en dårlig betaler. Dette kan føre til at det er vanskeligere å få nye lån. Når kravet er oppgjort i sin helhet skal betalingsanmerkningen slettes.

Les mer om betalingsanmerkning her

Disponibel inntekt er den summen penger du har til råde etter å ha betalt alt av skatter og avgifter, og lagt til ulike trygdeytelser (barnetrygd) e.l. du måtte ha.

Den effektive renten er den faktiske renten du betaler per år, og sier noe om hva den faktiske kostnaden av forbrukslån eller andre lån er. Se også nominell rente.

Register over tinglyste rettigheter og heftelser i fast eiendom og andeler i borettslag.

Kreditt er penger en bank eller en långiver låner ut til kunden som skal betales tilbake ved et senere tilfelle.

Kredittkort er en fleksibel og sikker betalingsmåte med mange fordeler, for eksempel får man ofte med en reiseforsikring dersom man kjøper største delen av reisen sin med kortet. Husk alltid å lese betingelsene nøye, for disse kan variere mye. Dersom du bruker kortet mye bør du se etter et gebyrfritt kredittkort.

Kredittkjøpsloven gjelder når du bruker et kredittkort til å kjøpe en vare eller tjeneste, og beskytter deg blant annet mot svindel.

Kredittramme er den avtalt øvre lånegrensen og maksbeløpet banken har innvilget deg i kreditt, altså den totale summen du som låntager kan disponere.

Også kalt kredittsjekk. En kredittvurdering blir gjort av deg for å fastslå om du har økonomiske forutsetninger til å innfri et lån, og for å kunne beregne hvilke vilkår banker og långiver kan tilby deg. Vurderingen blir gjort etter et kredittopplysninger er innhentet.

Hvitvasking er når du prøver å skjule bakgrunnen av kreditt som stammer ifra kriminelle handlinger. hvis man benytter seg av denne kreditten til å kjøpe andre varer eller tjenester så kan man få pengene til å fremstå som lovlige.

Nominell rente er grunnrenten på et lån, og inkluderer ikke kostnader for gebyrer. Ofte er det denne renten det reklamers med, men vil du beregne dine faktiske utgifter er det den effektive renten du skal se på.

Kortfattet utskrift fra grunnboken som viser hvem som er registrert som eier og hvilke pengehefter som er tinglyst på en eiendom eller borettslagsandel.

Det er viktig å ha kontroll over sin personlige økonomi, og det har du når du har god oversikt over inntekter og utgifter og ikke bruker mer enn det du tjener.

Regionsperre er en sperre du kan legge på kredittkortet ditt for å forhindre bruk av kortet i land og regioner du ønsker. Dette er en god måte å forhindre svindel, men husk å oppheve sperren før du skal ut på reise!

Refinansiering av lån innebærer å ta et større lån for å betale ned andre mindre lån. Dette er lurt fordi du kun vil betale gebyrer på et lån, og du ofte får gunstigere vilkår som lavere rente og lenger nedbetalingstid. Bare husk at summen på gjelden din ikke blir mindre, men siden renten din kan bli lavere og du betaler mindre i gebyrer, så vil totalkostnaden likevel bli lavere.

Rentefradrag er et fradrag du får på skatten for renter på lån, og skal føres opp i skattemeldingen.

Rentefri betalingsutsettelse er en periode fra kjøp til du betaler kredittkortgjelden din som løper uten at du må betale renter.

Autorisert person som vurderer en eiendomstilstand og verdi.

Terminbeløp er den summen du betaler på lånet hver termin. Oftest er det 12 låneterminer i året, men du kan også ha 4 (kvartal) eller 2 (halvår) låneterminer.

Tvangssalg er et ord folk har blandede følelser til, i hovedsak i negativ forstand da det er noe mange har opplevd eller lever i frykt for å oppleve. For noen andre derimot forbindes ordet med mulighet for røverkjøp av eiendeler til personer som ikke klarer å gjøre opp for seg.

Et tvangssalg av boligen kan oppstå dersom du ikke har betalt renter eller avdrag på boliglån som er pantesikret i huset. Før tvangssalg blir en realitet er det normalt en lengre prosess.

Les mer

En verdivurdering utføres av en eiendomsmegler. Du får et skriftlig dokument som oppsummerer og fastsetter verdivurdering av eiendommen etter meglers befaring.

Kontakt oss

Enkel kontakt

Hvem kan søke?

 • Over 18 år.
 • Fast inntekt.
 • Kan ikke ha betalingsanmerkninger, inkasso eller være på gjeldsordning.
 • Må kunne stille opp med 15% egenkapital eller en annen eiendom som tilleggssikkerhet.
 • 25% egenkapital ved kjøp av sekundærbolig utenfor Oslo, 40% i Oslo.
  Nedbetalingstid 1 – 30 år.

Om lånet

 • Rente fra 2,45%
 • Tjenesten betales av kunden ved innvilget finansiering.
 • Pris blir satt individuell etter sakens omfang, som vi tar 2 % i etablering honorar av innvilget finansieringstilbud.
 • Etableringsgebyr 1950kr

Låneeksempel

Låner du 3 millioner med nominell rente på 5,95% vil du få en effektiv rente på 6,29%. Nedbetalt over 25 år vil dette utgjøre totalt 5 863 186 kr. Ditt endelige månedsbeløp kan derfor variere basert på en individuell vurdering av din søknad.

Ta kontakt for et gratis og uforpliktende møte. Vi hjelper deg gjerne med rådgivning og gjennomgang av din økonomi. Les her vår fullmakt og samtykkeerklæring