Prisøkninger overalt

Ring oss

22 22 44 33

Prisøkninger dominerer nyhetsbildet om dagen

I det siste har det vært mye snakk om økte strømpriser her i landet. Det samme gjelder drivstoffpriser og renteøkning. Det har nå kommet mer globale utfordringer som påvirker oss i hverdagen. Mange husholdninger kan få store utfordringer fremover.

Pandemien er ikke over

Pandemien har fått store ringvirkninger og vil fortsette å påvirke oss selv om samfunnet er åpnet mer opp.
Smittetallene er der fortsatt, men trusselen er mindre alvorlig da mange av oss er vaksinerte. Det betyr ikke nødvendigvis at vi er immune, men får mildere sykdomsløp enn før vaksinen. Pandemien har virkelig snudd opp ned på arbeidsmarkedet. Vi hadde tidligere i år høy arbeidsledighet grunnet pandemien. Denne arbeidsledigheten er på vei ned. Mange roller i arbeidslivet er blitt kraftig endret, mens andre roller er blitt mer sårbare for konjunkturendringer.

Prisøkning på dagligvarer påvirker oss alle

Konsekvenser for varehandel

Noe som til nå har vært underkommunisert er alvoret rundt varetransport, karantener og håndtering av råvarer under pandemien. Råvarepriser har økt kraftig. Dette er råvarer som sukker, vegetabilsk olje, treverk, aluminium, kjøtt med mere. Dette fører til en global prisøkning på mat og varer alle har behov for. Enkelte matvarer har økt med flere titalls prosent. Frakt fra blant annet Kina har økt med 10-gangeren. Forsinkelser påvirker også prisene. Orkla-sjef Jaan Ivar Semlitsch uttalte seg nylig om dette i Dagens Næringsliv.

Forbrukere må betale

Alt dette går ut over oss forbrukere. Vi ser en tid nå hvor bokstavelig talt alt er betydelig dyrere enn vi er vant med. Det krever at vi må være mye mer bevisst på alt vi foretar oss. Finn strømselskapet som gir deg lavest pris. Har dagligvarebutikken skrudd opp prisen eller minsket forpakningen på produktet du vil ha – gå til konkurrenten. Det dyreste vi kan gjøre nå er å være lojale kunder. Bruk prisjakt.no, strompris.no og andre sammenligningstjenester.

Trenger du gode råd – ta kontakt for en uforpliktende og gratis prat om din økonomi.

Les flere innlegg:

Kontakt oss

Enkel kontakt

Hvem kan søke

  • Over 18 år
  • Kan ha variabel inntekt. Det vil si, du kan være midlertidig ansatt, ha kort eller negativ kreditthistorikk, være på arbeidsavklaringspenger (AAP), deltidsansatte, pensjonister, uføretrygd, eller at du har fått nei fra din bank. 
  • Du må ha 15% i egenkapital, eller tilleggssikkerhet i annen bolig.
    Refinansiering opptil 85% av boligens verdi.

Om lånet

  • Lån fra 100.000 – 15.000.000.
  • Rente fra 2,95%.
  • Etablering etter sakens omfang.
  • Tjenesten er gratis og uforpliktende.

Låneeksempel

Låner du 3 millioner med nominell rente på 5,95% vil du få en effektiv rente på 6,29%. Nedbetalt over 25 år vil dette utgjøre totalt 5 863 186 kr. Ditt endelige månedsbeløp kan derfor variere basert på en individuell vurdering av din søknad.

Ta kontakt for et gratis og uforpliktende møte. Vi hjelper deg gjerne med rådgivning og gjennomgang av din økonomi. 
Les her vår fullmakt og samtykkeerklæring