fbpx Skip to content

Samlivsbrudd kan føre til konkurs

Ring oss:

22 22 44 33

Et samlivsbrudd er en dramatisk hendelse som kan få store konsekvenser for livet til de involverte partene. Det er i seg selv en sårende og frustrerende prosess som i tillegg kan føre til økonomisk ruin. Det er opp til deg å finne ut hvordan du skal håndtere den tunge og frustrerende prosessen og én ting er sikkert: det blir bedre med tiden. Det vi i Bolig & Finans AS kan hjelpe deg er å få på plass en stabil økonomi. Å gå fra to inntektskilder til en vil forandre hele hverdagen din. Derfor gjelder det å være forut og ta kontroll så fort som mulig. Rådgiverne våre står klare for å gi deg råd som er skreddersydd din situasjon.

Skaff deg full oversikt

Ja, vi vet at det er tøft og dette er ikke det første du har lyst til å gjøre når du står midt oppi i et samlivsbrudd. Hvis du og din partner har barn er situasjonen enda tøffere, men desto viktigere er det også å ikke havne i økonomisk uføre. Lag en liste over all gjeld du har per i dag, herunder:
 • Boliglån
 • Forbrukslån
 • Billån
 • Studielån
 • Kredittkortgjeld
 • Privat lån
 • Annen gjeld og faste utgifter
Her kan NAV kan være til stor hjelp med ulike støtteordninger. Du kan blant annet søke om overgangsstønad, stønad til barnetilsyn, tilleggsstønader til forskjellige behov i hverdagen eller dekning av flytteutgifter. Her kan du lese mer om NAV sine stønader.

Bli enige om fordeling

Jo lengre forholdet varte, dess flere eierandeler har dere bygget opp sammen. I tillegg har mange en følelsesmessig tilknytning til eierandelene sine, som hus, hytte, bil osv. Nå gjelder det å sette følelsene til side og snakke sammen om hvordan eierandelene skal fordeles. Husk at dette ikke er lett for noen av dere og det beste for begge parter er at dere kommer til enighet i fellesskap.

Lag budsjett

Bolig & Finans AS råder alle sine kunder til å lage et budsjett. Dette rådet er spesielt viktig for deg i din situasjon. I budsjettet får du oversikt over dine inntekter og utgifter, og nå som du er alene bør du vurdere om noen av utgiftene dine kan fjernes. Trenger du for eksempel både Netflix og ViaPlay? Å lage budsjett i overgangen fra en felles til enkel økonomi kan være overveldende og uoversiktlig. Våre rådgivere hjelper deg gledelig med å lage et budsjett som gjør overgangen litt lettere.

Prioriter riktig

Du har nå begynt et nytt kapittel i livet ditt og riktige prioriteringer har aldri vært viktigere. I hvert i denne startfasen. Våre rådgivere kan hjelpe deg med å gjøre de riktige prioriteringene som for eksempel refinansiering, mellomfinansiering og likviditetslån. Har du spørsmål? Du hjertelig velkommen til å ta kontakt med oss. Siden 2013 har Bolig & Finans AS hjulpet hundrevis av kunder gjennom samlivsbrudd og skilsmisser. Vi kan med sikkerhet si at det blir bedre med tiden.

Låneeksempel

Nominell rente 6,90 %, effektiv rente 7,73 %, 450 000 kr, o/20 år, kostnad: 417 778 kr, totalt: 867 778 kr.

Kontakt oss

Enkel kontakt

Hvem kan søke?

 • Over 18 år.
 • Kan ha variabel inntekt. Det vil si, du kan være midlertidig ansatt, ha kort eller negativ kreditthistorikk, være på arbeidsavklaringspenger (AAP), deltidsansatte, pensjonister, uføretrygd, eller at du har fått nei fra din bank. 
 • Du må stille med minimum 15% av kjøpesum i egenkapital.

Om lånet

 • Lån fra 100.000 – 15.000.000
 • Rente fra 3,99%
 • Etablering etter sakens omfang.
 • Tjenesten er gratis og uforpliktende.

Låneeksempel

Låner du 3 millioner med nominell rente på 5,95% vil du få en effektiv rente på 6,29%. Nedbetalt over 25 år vil dette utgjøre totalt 5 863 186 kr. Ditt endelige månedsbeløp kan derfor variere basert på en individuell vurdering av din søknad.

Ta kontakt for et gratis og uforpliktende møte. Vi hjelper deg gjerne med rådgivning og gjennomgang av din økonomi. Les her vår fullmakt og samtykkeerklæring

Les flere av våre fagblogger