Skattelistene er ute

Ring oss

22 22 44 33

Skattelistene – årets høydepunkt for sladrebladene

Årets høydepunkt for de mest nysgjerrige av oss er her. Nå kan man sjekke hva naboen tjener eller hvem av kjendisene som har tjent mest. Lokalavisene sender ut «personlige» nyhetsbrev hvor du lokkes med muligheten til å sjekke hvem i ditt årskull som tjente mest i 2020. Vi blir visst alle den nysgjerrige naboen i disse dager.

Man er ikke anonym

Noen ting bør man huske på hvis man skal se på disse skattelistene. Det vi finner her er ikke hva folk tjener. Det er snakk om netto inntekt og netto formue. Dette er noe helt annet enn hva man har i lønn. En annen ting som det er greit å ha i bakhodet før man skal inn og snoke er at den du sjekker vil kunne se at du har gjort det. Dersom du ønsker å finne ut om noen har sjekket deg kan du gå inn på søkestatistikk etter at du har logget deg inn for å se i skattelistene på skatteetaten.no.

Hva er netto inntekt?

Netto inntekt er den samlede inntekten man betaler skatt av. Denne kan være høyere eller lavere enn reell lønnsinntekt. Her inkluderes både lønn, leieinntekter, akseavkastning, fordeler som firmabil minus alle fradragene man har krav på. Har man for eksempel firmabil er det ofte et betydelig tillegg i netto inntekt.

Netto formue i skattelistene

Skattelistene viser også formue. Dette er netto formue – formue etter skatt. Dette gir ikke nødvendigvis et riktig bilde av hva man eier. Det er jo bare en brøkdel av det. De aller fleste i Norge har ingen netto formue. Bolig er for eksempel formue, men kun 25 % av markedsverdien av boligen er med i formuesberegningen. Og bare 65 % av eventuell aksjebeholdning. Dersom alt dette minus gjeld blir mer enn 1,5 millioner kroner må det betales 0,85 % skatt på beløpet som overstiger 1,5 millioner.

Kontakt oss

Enkel kontakt

Hvem kan søke

  • Over 18 år
  • Kan ha variabel inntekt. Det vil si, du kan være midlertidig ansatt, ha kort eller negativ kreditthistorikk, være på arbeidsavklaringspenger (AAP), deltidsansatte, pensjonister, uføretrygd, eller at du har fått nei fra din bank. 
  • Du må ha 15% i egenkapital, eller tilleggssikkerhet i annen bolig.
    Refinansiering opptil 85% av boligens verdi.

Om lånet

  • Lån fra 100.000 – 15.000.000.
  • Rente fra 2,95%.
  • Etablering etter sakens omfang.
  • Tjenesten er gratis og uforpliktende.

Låneeksempel

Låner du 3 millioner med nominell rente på 5,95% vil du få en effektiv rente på 6,29%. Nedbetalt over 25 år vil dette utgjøre totalt 5 863 186 kr. Ditt endelige månedsbeløp kan derfor variere basert på en individuell vurdering av din søknad.

Ta kontakt for et gratis og uforpliktende møte. Vi hjelper deg gjerne med rådgivning og gjennomgang av din økonomi. 
Les her vår fullmakt og samtykkeerklæring